Info om anneks og andre hagehus

Informasjon om anneks

Vi har et stort utvalg av anneks i ulike størrelser. Våre anneks har høy kvalitet og selges til svært konkurransedyktige priser. De leveres imaskinlaft, eller som elementbygg hvor elementene er klargjort for montering. Begge typene er for selvbygging. Alle anneksene kommer med monteringsmanualer slik at du enkelt skal kunne gjøre jobben selv.

Våre anneks inkluderer dører, vinduer, håndtak etc. Vi selger også tilleggsprodukter som kan kombineres med mange av våre anneks.

Vi leverer anneks over hele Norge, levert til din nærmeste terminal.

Bruksområder for grillhytter og anneks

Alle våre anneks og grillhytter kan gi deg den ekstra etterlengtede plassen. Et anneks i hagen kan være det  perfekte sted for overnatting, eller bare som et ekstra tv-rom for minsten eller far og mor. Flere av våre anneks kan brukes hele året, vinter som sommer. Da velger du et av våre anneks som har en veggtykkelse på mer en 44mm hel-tre eller elementer som er isolerte fra fabrikken. Man kan evt også isolerer selv. 

Regler om bygging av anneks og grillhytter samt andre små hagehus.

Mange tror at man må søke om den minste ting man skal gjøre på tomten sin. Men det er mange lovlige snarveier. Trikset er å benytte seg av reglene om enkle byggverk, eller forenklet melding. Se våre anneks her 

Du kan bygge garasje på inntil 50 kvm uten å søke og uten å varsle naboen. Du har selv ansvar for å finne ut hva du har lov å bygge på eiendommen din.

Bygningen må blant annet 

  • være 50 kvadratmeter eller mindre
  • være minst 1,0 meter fra andre bygninger på tomta di
  • være minst 1,0 meter fra nabogrensa
  • ha mønehøyde på 4,0 meter eller mindre og gesimshøyde på 3,0 meter eller mindre. Noen ganger er fasadene høyere enn disse målene. Dette skjer når bygningen er satt opp i skrått terreng, og måten mønehøyden og gesimshøyde måles på
  • ikke brukes til beboelse eller overnatting
  • ikke ha kjeller
  • ikke plasseres over vann- og avløpsledninger

Se gjerne denne linken fra direktoratet for byggkvalitet.

https://dibk.no/bygge-selv/dette-kan-du-bygge-uten-a-soke/bygg-garasje-uten-a-soke/

 

Vi anbefaler alle å ta kontakt med servicekontoret i din kommune for å høre hva du kan bygge på din tomt.

Husk det er alltid lurt og snakke med naboene før du setter opp et anneks på 50m2 😊

Lykke til videre i planleggingen av ditt nye hagehus.